Kóstold meg Csehországot!

A Raven Sörfőzde

2015 októberében alakult sörfőzde, a kezdetekben két garázst béreltek és itt főzték a craft főzdékre jellemző APA, IPA és Stout söröket, illetve ők főzték az első cseh fehér IPA-t is. Óriási meglepetésre 6 hónap alatt eljutottak az Untappd sörértékelő oldal 5. helyére a Cseh sörök között, ugyanebben az évben a cseh Forbes magazin is az egyik legjobb sörnek választotta a Brewhemian sörüket.

A sörfőzés mellett több száz fesztiválon is képviseltették magukat. Az első évben sikerült eljutni a Great British fesztiválra Londonba és az EuroHopra is Rómában. Bécs, Nürnberg, Graz, Linz Salzburg, Pozsony csak néhány azok közül a városok közül ahol már megfordultak a söreikkel, ezenkívül gyakorlatilag az összes cseh nagyvárosban is tiszteletüket tették. Magyarországon első alkalommal szerepelnek, és rögtön 4 csapot is elfoglalnak sörözőnkben. Más sörfőzdékkel is együttműködnek időnként például a Yankee & Kraut, Zhůřák, KJ Brewing, Weissenohe, Sibeeria, Permon, Dog & Duck és Pivečka.

Koncepciójukban fontosnak tartják, hogy a sörök világában nem csak világos és barna lágerek vannak, hanem a világ különböző pontjain rengeteg féle sörstílus fellelhető, amelyek óriási változatosságot adnak ízben, színben és illatokban. Igyekeznek mindig olyan söröket főzni, amik előtte soha nem készültek Csehországban.

A sörgyárban havonta 16.000 liter sört állítanak elő a piacon fellelhető legjobb alapanyagokból. Komló a világ minden tájáról érkezik, Csehországtól Ausztráliáig. A legtöbb komló viszont az Egyesült Államokból érkezik, mint a Citra az Amarillo és a Cascade. Készleten általában 20 féle maláta és 50 féle komló található ezek kombinációjából több mint 40 féle sör főzhető.

A 40 féle sör közül most 4 elfoglalja a Hrabal söröző csapjait név szerint a 11°-es Kellerpils, a Casquinox, az All Night Long és a West Boast IPA. Csütörtök estétől a készlet erejéig kóstolhatóak a sörök. Asztalfoglalás erősen ajánlott a +36303083440-es telefonszámon, főleg az első napokra, hiszen ekkor még mind a 4 féle sör biztosan csapon lesz. A söröket részletesebben is bemutatjuk itt a weboldalunkon, illetve a Facebook oldalunkon.

További cikkeink:

Elérhetőségeink

Budapesti asztalfoglalás: +36303083440

1088, Budapest Rákóczi út 11

marketing@csehsor.hu